Снимка, БТА

Около 300 вложители в поставената под специален надзор от БНБ Корпоративна търговска банка протестираха днес пред сградата на Българската народна банка със скандирания "Оставка" и "Затвор",  съобщава БНР.

Акцията е организирана от Facebook групата КТБalive, в която в момента има над 4500 участници.

Още по темата
„Искаме от Управителя и управителния съвет на банката да започнат да си вършат работата, за която им плащаме, и да решат проблема в сроковете, в които много по-тежки проблеми бяха решени в съседна Гърция, Кипър и Португалия. Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици е недопустимо нас да ни баламосват вече 2 месеца! Искаме българските институции да работят по европейски, като направят така, че да получим достъп до сметките си още в следващите дни, както стана в горепосочените страни“, се казва в съобщение на групата до медиите.

Протестиращите държат лозунги с надписи "Арест на виновните за КТБ", "Победа след 405 дни на улицата", "Бареков, върни парите в КТБ“. Хората настояват банката да отвори и спестяванията им да бъдат изплатени. Освен това настояват за среща с управителя на БНБ Иван Искров, каквато засега им е отказана. Представител на ръководството на институцията излезе и заяви пред събралите се, че банката не е в готовност да излезе и да говори с протестиращите.

Инициаторите обмислят постоянно присъствие пред централата на КТБ и пред сградата на БНБ до решаване на проблема. Обсъжда се и провеждането на голям протест на 18 август.

Акцията е добре охранявана от полицаите на БНБ, разположени са и допълнителни части на реда, които ограничават протестиращите в определен периметър.

Още по темата четете в Investor.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase