Снимка: архив, БулФото

Нито едно от електроразпределителните дружества не е платило задълженията си към НЕК, става ясно от съобщение на компанията, публикувано на сайта й.

Още по темата
В него се посочва още, че не е изразено нито писмено, нито устно желание за издължаване на натрупаните огромни задължения на трите ЕРП-та към НЕК.

По внесената жалба в ДКЕВР от компанията срещу незаконно прихващане на суми в размер на 347, 6 мил. лв. от страна на ЕВН България Електроснабдяване, ЧЕЗ Електро България и Енерго-ПРО продажби бе даден срок от регулатора за издължаване на трите дружества към НЕК ЕАД.

За ЧЕЗ срокът изтече днес, а за останалите две дружества изтича утре.

В отговор на поканата за среща от ЧЕЗ, от НЕК уточняват, че са поканили на разговор представители на дружеството още вчера в удобно за тях време през периода 31 март-2 април, но все още не са получили отговор.

„Налагането на епистоларния жанр от страна на ЧЕЗ Електро България в бизнес отношенията между две търговски дружества не е най-добрият начин за изплащане на повече от 67 млн.лв. задължения към НЕК“, посочват от електрическата компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase