Министърът на търговията в Сърбия Слободан Милосавлевич обяви, че ще разговаря с колегата си от българското правителство Петър Димитров за взривовете срещу магазините "Пикадили" във Варна.

Веригата е собственост на една от най-големите сръбски компании "Делта Макси груп", която веднага потърси официално становище от нашите власти.

Министърът е разговарял и с хора от ръководството на холдинга, които са го помолили да защити сръбските икономически интереси в България.

"За съжалениеq компаниите от този калибър са малко. "Делта" е най-голямата и вестта за бомбените заплахи изобщо не е приятна. Ще настояваме виновниците за този нещастен случай да бъдат намерени колкото се може по-скоро. Ще защитим всички наши компании, които търгуват в региона", обяви Милосавлевич пред сръбския всекидневник "Прес".

Сръбският търговски министър добавя, че ще прати официално писмо до българския си колега, в което ще настоява сръбските инвестиции в България да имат сигурност.

Интересни са и коментарите в онлайн-версията на изданието.

Деян от Белград: Мирослав Мишкович (собственикът на "Делта холдинг" - бел. ред) трябва да разбере, че в Европейския съюз и в България никой няма да му позволи да си прави каквото иска и там не може да си сформира правителство, което да го защитава от президента та до лидера на опозицията.

"Аууу, колко ми е жал за Мишкович...", злобно пише анонимен, а друг пита: "Откъде накъде пък Сърбия ще защитава НЕГОВИТЕ интереси - да не би Сърбия да го е карала да инвестира в България?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase