Националният исторически музей въвежда от утре нови музейни карти, семейни и комбинирани билети, съобщиха от музея. Променят се и цените за посещения във филиалите на НИМ - музей "Боянска църква", Земенски манастир "Св. Йоан Теолог" и музей "Кораб Радецки" в Козлодуй.

Музейната карта от 20 лева ще дава право на осем посещения в рамките на 1 година, ще има и карта от 10 лева за 4 посещения на година.

Комбинирани билети, валидни в рамките на 1 месец, ще позволяват посещение на НИМ и Боянската църква - за 12 лева, а за 14 лева - ще има право на достъп и до Земенския манастир.

Входните билети за индивидуални посетители остават 10 лева, а за ученици и студенти - 1 лев. За семейства с деца цената за възрастен е 3 лева, а за деца над 7 години - 1 лев.

За посетители от градове, села и музеи, представени в експозицията на НИМ, цената на билета ще е пет лева.

За групи от 10 и повече граждани билетът ще е 8 лева, а за туристически агенции, осигурили над 500 посетители в рамките на 1 година - 5 лева.

Екскурзоводните беседи за един час на български език ще струват 5 лева, на чужд език - 20 лева, а на български език с превод - 10 лева.

Входът в НИМ ще бъде безплатен всяка последна неделя от месеца, а не както досега - всяка неделя. Свободно в музея ще влизат униформени войници и хора с увреждания, както и деца в предучилищна възраст.

Цени от 1 лев за билет ще има на 18 май - международен ден на музеите, 17 септември - ден на София, и 1 ноември - ден на народните будители.

В Боянската църква ще се влиза срещу 10 лева, а в Земенския манастир и кораба "Радецки" - срещу два лева. За ученици и студенти цените са съответно два лева и един лев.

Нощувките на кораб "Радецки" струват 8 лева, като за ученици има намаление от три лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase