Инвестиционните бонове бяха изкупени до нива от 30.5 ст. за един лев номинал до момента, като регистрираха ръст от 5.6% при изтъргуван обем от над 53 хил. лв. номинал. Към момента офертите при инструмента са значително нагоре на нива от 32 ст. продава и 30.01 ст. купува за един лев номинал.

Повишението си продължиха и компенсаторните записи, които днес се търгуваха на нива около 90 ст. за един лев номинал.

Най-голям изтъргуван до момента обем регистрираха компенсаторните записи, от които се изтъргува номинал за над 1.3 млн. лв., при повишение от 1.2%.

При значително по-ниски търгувани обеми жилищните записи и поименните компенсационни бонове се повишиха съответно с 2.1% и 1.7%.

До дневните си ценови ограничения поскъпнаха акциите на два холдинга – ЕМ ДЖИ Елит и Орел Инвест, при не особено големи изтъргувани обеми, съответно до нива от 3.34 лв. и 0.82 лв. за брой.

Към момента офертите при ЕМ ДЖИ Елит са на нива от 3.34 лв. продава и 3.10 лв. купува за брой, а при Орел Инвест са на нива от 0.82 лв. купува при липса на оферти продава.

При изтъргуван обем от 1500 акции към момента ръст от близо 2% отбелязаха и книжата на Биовет. Те се повишиха до средна цена от 6.3 лв. за брой, като офертите при позицията са на нива от 6.3 лв. продава и 6.15 лв. купува за брой.

На противоположния фронт спад отбелязаха акциите на Кремиковци. Те загубиха 3.6% от стойността си до ниво от 6.66 лв. за брой при изтъргуван обем от 611 броя.

Индексът SOFIX остана почти без изменение до момента спрямо вчерашното си ниво при 630.82 пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase