Снимка: БТА, архив

Структурата на ГЕРБ в Хасково свали доверието си от кмета Добри Беливанов и го обвини в провалено управление.

От местната организация на партията скастриха в декларация градоначалника, че не се е справил с бездомните кучета, че е бездействал е по време на кризата с уран във водата на града, която продължава и до днес. Също така кметът Беливанов още не се е справил със зимното снегопочистване, липсвали инициативи, проекти и инвестиции.

В декларацията е посочено още, че срещу общината се водят разследвания за съмнителни сделки.

Добри Беливанов пък прати писмо до медиите, в което твърди, че декларацията на ГЕРБ е анонимна и той като мажоритарно избран кмет ще дава отговори на своите съграждани.

Той обяснява, че е бил обсъждан вариант за постоянен приют за бездомни кучета, но това било изключително скъпо начинание, което общината не можела да си позволи. Така че заради това се разчита на временен приют.

За кризата с водата пък позицията му била ясна – съобразил се с всички предписания на здравните власти и всичко, което бил направил било само разрешеното му от закона.

А за разследванията срещу общината заради съмнения за корупция и зависимости, свързани със "златния" светофар, багера, купен на многократно по-висока цена, 400 откраднати радиатори, Беливанов уверява, че е напълно спокоен.

"Време е да "осветля" кой проведе обществената поръчка за прословутият багер –председател на комисията е секретаря на общината Биляна Димитрова. Тя е одобрила провеждането на поръчката подписала е документите без забележки, нямам сигнал от нейна страна, че има нещо нередно. Няма сигнал от юристите в комисията по обществената поръчка, че има някакъв проблем. В интерес на истината този багер върши прекрасна работа, натоварен е напълно. За всяка дейност относно подмяната на светофара до театъра си има необходимите документи. За радиаторите също тече разследване, нека изчакаме становището на компетентните органи.  Разпоредил съм да се направи пълна инвентаризация на складовете в ОП "Екопрогрес", допълва кметът.

От пресслужбата на общината пък съобщиха, че Добри Беливанов е в отпуск и се намира в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase