Снимка:Bulgaria ON AIR

Решението ни да сме в опозиция и да оттеглим подкрепата към ГЕРБ бе съвсем логично. Натрупа се критична маса в образованието, социалната политика, икономиката - там реформи не се виждаха. Не може в 12 без 5 да влизат в правителството важни промени в закона и то такива, които ние задължително трябва да подкрепим.

Това заяви в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на столичната организация на АБВ Тодор Цанев. Той обясни, че е липсвала стабилност в правителството, поради отсъствието на реформи и развитие. Той за пореден път потвърди позицията на АБВ, че партията не напусна по конкретен повод.

"Преди година и половина ние взехме надпартийно и национално отговорно решение - казахме, че подкрепяме правителството до момента, в който кабинетът си върши работа и предупреждавахме многократно за това. Направихме голям компромис с влизането в това правителство", каза още Цанев.

Според него, фактът че десните са си отдъхнали, означава, че от АБВ са постигнали търсеното и са прокарали лявата политика.

"Сигурно и в нас има някакво облекчение, защото решението за оттеглянето се взе в приятелска атмосфера и имаше консолидиране", коментира още Цанев.

Членът на АБВ потвърди, че от партията не са спирали да поставят картите на масата с БСП, както и да търсят диалог.

"Когато се явявахме на местните избори в София с 11 леви кандидати, резултатът беше ясен. Трябва да има колегиално отношение между двете столични организации", каза още Цанев.

Той обясни, че от партията все още не обсъждат лицето, което ще бъде кандидат за президентския пост.

"Гордеем се, че в нашата партия вече има две имена, които биха се включили в президентската надпревара. Започнахме важна процедура, президенстките дебати. Те трябва да определят профила на кандидата и да изяснят функциите на президента", коментира Цанев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase