Какво е безконтактна карта? Какви са разликите с обикновената банкова карта? Къде мога да плащам по безконтактен начин? Как се осъществява безконтактна транзакция? Колко сигурна е технологията? Защо да се присъединя към повече от 150 млн. европейци, които се разплащат по този начин?

Отговорите на тези въпроси ще получите в серия публикации на Dnes.bg през следващите месеци, подготвени съвместно с европейската платежна система Visa Европа.

Заедно с водещата компания за разплащания ще отговорим на най-често задаваните въпроси за безконтактните карти, ще опровергаем митовете около сигурността им и ще разкажем повече за представянето на технологията.

Оборотът с безконтактни карти Visa в България расте експоненциално – само за 2015 г. компанията бележи ръст от над 600% в употребата на този тип картови продукти в търговията с хранителни стоки, телекомуникационните услуги, продажбата на горива, веригите за бързо хранене, фармацевтичните услуги и забавленията.

Въпреки това, Visa Европа в България отчита нуждата да организира подобна кампания и да премахне съмненията около съвременния начин на разплащане.

„Visa Европа полага усилия полезната и практическа информация за безконтактната технология да достигне до мнозинството български потребители. Във Visa Eвропа сме сигурни, че когато разполагат с достатъчно информация, съгражданите ни ще се уверят в качествата на този тип трансакции и ще му се доверят напълно“, сподели Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Компанията цени обратната връзка и насърчава читателите на Dnes.bg да споделят своя опит, впечатления и въпроси за безконтактната технология в коментарите под статиите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase