Снимка: архив Булфото

Менте ремонтите на автомобилите след голямата градушка, която връхлетя столицата на 8 юли, извършени от калпави майстори, ще лъснат през зимата, пише „Новинар”.

Именно тогава прозорците, които не са добре поставени, ще започнат да пропускат вода и ще стане ясно качеството на поставянето им, заяви собственик на столичен автосервиз.

Още по темата
По думите му броят на засегнатите от невижданата ледена бомбардировка са около 50 000. Ледените късове изпочупиха стъклата и надупчиха ламарините на автомобилите, заради което пред застрахователните дружества и сервизите се извиха дълги опашки.

Те обаче вече са се стопили, тъй като собствениците на пострадалите коли побързаха да направят ремонтите си в първите две седмици след адския погром. А и предстоящият отпускарски сезон даде допълнителен тласък на засегнатите да действат по-скоростно.

"Колоните пред стъклариите вече намаляха, но все още има хора, на които им предстои да сменят счупените прозорци. Въпреки това няма недостиг на части. Интересното е, че тази година застрахователите дадоха тлъсти суми, което позволи на шофьорите да оправят и други части от автомобилите си", заяви монтьорът.

Той добави, че методът за изправяне на надупчената от градушка ламарина чрез вакуум е басня. По думите му това е голяма заблуда и граничи с фантастичните разкази на Жул Верн.

"Повечето сервизи, които държат на качеството, използват специални машини за коригиране на неравностите. Предполагам, че измисленият метод с вакуум е, за да изглежда по-евтино, но за съжаление няма как да е траен", посочи експертът.

Според него зимата ще е видовден и за бояджиите, тъй като влагата и дъждовете могат лесно да "отмият" работата им. Именно заради това собственикът на сервиз не изключва вероятността шофьорите отново да бъдат принудени да поправят автомобилите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase