Снимка: Лукойл България

Петролната рафинерия „Лукойл Нефотхим“ публикува данните от инспекцията на измервателните уреди в шест станции – Карнобат, Ветрен, Стара Загора, Ихтиман, Пловдив и Илиенци. Проверките са проведени от международната компания SGS на 24 април.

От протоколите е видно, че всички измервателни уреди в базите са монтирани, съгласно инструкциите на производителите и са в състояние да предават данни в реално време в Агенция „Митници“.

Според изискванията на процедурата "Лукойл Нефтохим" е изпратила актуализиран график, по който, при осигурено подаване на горива по продуктопровода, да се извърши задължителният метрологичен контрол в присъствието на митнически служители, както и свързването към митническата система за предаване на данни в реално време, става ясно още от съобщението на компанията.

Всички бази, чиито протоколи бяха публикувани, са част от трасето на продуктопровода между рафинерията в Бургас и петролно-складовата база в Илиенци. По заповед на шефа на Агенция „Митници“ Ваньо Танов заради нарушения беше отнет лицензът на този продуктопровод.

Съдът спря изпълнението на тази заповед, което пък предизвика митническите власти да излязат с позиция, според която „законът коленичи и монополът победи“.

Днес от Върховния административен съд излязоха с позиция по отношение на това твърдение на агенцията.

"Съдиите от Върховния административен съд няма да толерират случаи, в които страни по един спор в системата на административното правосъдие се опитват да влияят по извънсъдебен начин на хода на един неприключен спор", заяви председателят на ВАС Георги Колев.

Още новини от България можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase