Екатерина Захариева и Лазар Лазаров, изпълнителен директор на АПИ, инспектираха строителството на ЛОТ 4. Снимка: БТА

Около четири пъти трябва да се увеличи темпът на строителството на автомагистрала "Тракия", за да бъде спазен планираният срок за завършването й, който остава 31 май, заяви пред журналисти край пътния възел "Зимница" вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева, цитирана от БТА. 

За съжаление това, което видях от оставащите 34 км от автомагистрала „Тракия”, не ме радва, заяви непосредствено след инспекцията на новостроящия се участък Захариева. Тя допълни, че не намира причина да не се строи при положение, че по нейна информация, е осигурено финансиране.

Министърът изрази съжаление, че точно на финалната права строителството на автомагистралата се бави, и посочи, че с тези темпове на работа пусковият срок на автомагистралата може да бъде до края на юни.

От своя страна от фирмата - изпълнител на обекта, увериха, че ще бъде направено всичко необходимо до началото на активния летен сезон пътят да бъде готов, а следващата седмица ще бъде представен актуализиран график за работа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase