Снимка: Булфото

Независима лаборатория ще вземе за изследване материали от магистрала „Тракия“, съобщи пресцентърът на строителното министерство.

В телевизионно предаване в понеделник министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев покани медиите и представители на политическите партии да посочат мястото от магистралата, от което да бъде взета проба за анализ на материалите.

В официалното съобщение на министерството също се отправя покана към представители на политическите сили, които да посочат материалите от коя част на магистралата да бъдат изследвани.

Още по темата

Представителите на независимата лаборатория ще бъдат придружени от зам.-министъра на регионалното развитие Георги Прегьов, шефа на агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Сергей Михалев и експерти от строителния контрол.

През март БСП обяви, че част от магистрала „Тракия“ се строи върху пепел. В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора не се полага качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини, според социалистите.

Тогава те съобщиха, че са дали пробите в лаборатория на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Веднага след това Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) възложи на лаборатория да направи спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистралата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase