Снимка: архив, Reuters

Бунтовници не позволяват на десетки семейства да напуснат Източно Алепо, докато подкрепяните от Русия правителствени сили засилват обстрела си на обсадените квартали, по данни на Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитиран от Асошиейтед прес.

Подобни твърдения са трудни за проверяване и често се изкривяват поради пропагандната си стойност, отбелязва АП. Сирийски и руски медии твърдят, че бунтовниците използват оставащите в Източно Алепо 275 000 мирни жители за човешки щит. Опозиционните медии от своя страна искат да покажат, че мирните граждани никога няма да приемат да се върнат под управлението на правителството, отбелязва АП.

Наземни сили на сирийското правителство са навлезли снощи в Източно Алепо, съобщи още Сирийският център за наблюдение на човешките права, цитиран от ДПА. По данни на правозащитната организация хеликоптери на правителството са хвърлили и отровен газ над обсадените райони.

"Режимът на Башар Асад превзе близо една трета от ключовия квартал Масакин Ханано", заяви Рами Абдел Рахман, директор на Сирийския център за наблюдение на човешките права. "Това е ключова и важна стъпка за сирийската армия", добави той. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase