Снимка: архив, Reuters

Най-малко двама израелци бяха убити и петима ранени при две палестински атаки в Ерусалим днес. Двамата извършители на първото нападение са ликвидирани, а този на второто - ранен, предаде Франс прес, като се позова на израелските власти.

Двама души открили стрелба в автобус от градския транспорт в Източен Ерусалим. Те убили 60-годишен мъж и ранили четирима души. Двамата нападатели били ликвидирани.

Малко по-късно мъж се врязал с лека кола в автобусна спирка в Западен Ерусалим, убивайки един и ранявайки леко друг човек. След това той излязъл от автомобила и се нахвърлил с нож на хората в района.

Нападателят бил ранен при за момента неизяснени обстоятелства.

По-рано тази сутрин палестинец наръга с нож израелец близо до автобусна спирка в град Раанана, северно от Тел Авив. Подробности за състоянието му не бяха съобщени.
Нападателят, 22-годишен палестинец от окупирания Източен Ерусалим, е бил пребит от минувачи и откаран в болница с тежки наранявания.

Над 20 атаки с хладно оръжие бяха извършени в Израел от 3 октомври, почти всички те от палестинци срещу евреи, отбелязва АФП. Едно такова нападение бе дело на евреин срещу палестинци.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase