Снимка: Reuters

Четирима израелци бяха убити тази сутрин в синагога в Ерусалим при нападение на двама палестинци, които бяха застреляни от полицията, съобщи полицейската говорителка Луба Самри, цитирана от Франс прес.

По думите й двама терористи влезли в синагогата в квартал Хар Ноф. Те нападнали богомолците с брадва и пистолет. Четирима богомолци били убити.

Полицаи, пристигнали на мястото, застреляли двамата нападатели. Ранени били двама от полицаите и четирима богомолци.

Двамата нападатели били палестинци от Източен Ерусалим. Хар Ноф е квартал в Западен Ерусалим, населен с ултраортодоксални евреи.

Атаката последва вчерашния призив на радикални палестински групировки, включително Хамас, за отмъщение, след като предишния ден палестинец - шофьор на автобус беше намерен обесен в автобуса си на градски паркинг, предаде ДПА.

Полицията заяви, че 32-годишния Юсеф ал Рамуни е извършил самоубийство, а израелските медици не откриха улики за насилствена смърт при аутопсията, заяви полицейският говорител Мики Розенфелд.

Палестински експерт обаче, който участвал в аутопсията, публикува отделен доклад, в който също посочи като причина за смъртта задушаване от обесване, но изрази съмнение, че Рамуни се е обесил сам.

При самообесване първият прешлен на шията се чупи, което не е станало в този случай, пише д-р Сабер Алул. Според него шофьорът може би е бил дрогиран и е замесена организираната престъпност. Кръвни проби са дадени за анализ, но ако е използваната упойка е спрей, засичането й може да отнеме три месеца, добави палестинският патоанатом, който е съгласен със заключението, че по тялото няма следи от насилие.

Семейството на шофьора твърди, че радикални евреи са го убили.

Гневни жители на квартал А-Тур в Източен Ерусалим и град Абу Дис източно от града снощи хвърляха камъни по израелските полицаи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase