Снимка: Reuters

Израелската армия е уведомила ООН, че прекратяването на огъня в Газа е приключило, съобщиха израелски медии, цитирани от ДПА.

Представител на армията, цитиран от ИТАР-ТАСС, заяви, че армията възобновява ударите по цели в Газа и че примирието е провалено. Израелското командване малко преди това оцени като нарушение на 72-часовото примирие от страна на Хамас пленяването на израелски военнослужещ в Рафа, в южната част на Ивицата Газа, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата


По-рано днес израелското правителство обвини палестинското ислямистко движение Хамас и съюзниците му в явно нарушаване на примирието по-малко от четири часа след влизането му в сила в Ивицата Газа, предаде Франс прес.

"Отново терористичните организации в Ивицата Газа нарушават примирието, което самите те поеха ангажимент да спазват пред американския държавен секретар Джон Кери и генералния секретар на ООН Бан Ки Мун", се посочва в съобщение на пресцентъра на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Палестински представители пък съобщиха, че най-малко четирима палестинци са убити в Газа от израелски танков обстрел около два часа след влизането в сила на тридневното прекратяване на огъня, предаде Асошиейтед прес.

Според Ашраф ал Кудра от палестинското здравно министерство и говорителя на полицията в Газа Айман Чатниджи 15 души са ранени при обстрела източно от град Рафа в Ивицата Газа. Говорител на израелската армия в Ерусалим заяви, че инцидентът се разследва, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase