Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Полковник Муамар Кадафи заплаши Запада, че ако чужди войски влязат в Либия, той ще се присъедини към джихада на Осама бен Ладен.

„В подобен случай ние ще станем съюзници на „Ал Кайда“ и ще обявим свещена война“, каза полковникът в интервю за италианския вестник Il Giornale, запитан дали ще свърши дните си като Саддам Хюсейн.

Кадафи категорично отхвърли възможността за преговори с въстаниците, като заяви, че всички те са терористи и помагачи на Бен Ладен, с когото не бива да се водят никакви разговори.

Кадафи каза, че е силно разочарован от отношението на неговите „европейски приятели“ и особено на италианския премиер. „Наистина съм шокиран. Чувствам, че ме предадоха. Знам какво да кажа на Берлускони“, оплака се диктаторът.

По повод изявлението на Франция за признаване на Националния преходен съвет в Бенгази като единствената законна власт Кадафи каза: „Мисля, че при Саркози не всичко е наред с психиката му. Това, което той казва, може да дойде наум само на луд“.

Още по темата

Полковникът не се бои от установяване на зона, забранена за полети, над Либия, тъй като това „само ще обедини либийския народ“, и изрази увереност в скорошния разгром на „бандите терористи“, пише Lenta.ru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase