Варненската и Великопреславска митрополия днес излезе с протест срещу излъчваната реклама на предаването "Биг Брадър 3".

В изявлението, разпространено до медиите във Варна, е посочено, че "това е арогантна и безцеремонна реклама на греха. Предаването направо подтиква участниците да пристъпят границите на нравствено позволеното и така да се превърнат в роби на страстите".

"Светата Църква призовава всички нас да отхвърлим онова, което допринася за нравственото ни падение като гордостта, алчността, чревоугодието, прелюбодейството и др., а да утвърждаваме чрез православната ни християнска вяра смирението, щедростта, мира, целомъдрието, въздържанието и всички онези ценности, които ни правят истински християни и стойностни човеци", се казва още в изявлението на Митрополията.

В специално интервю за Tialoto.bg продуцентът на предаването Ники Николов обясни, че една от причините да лансират именно таква "греховна" реклама на новия сезон на предаването, е да се провокира обществена дискусия с участието на Църквата, която е "най-мързеливото създание в България в момента, а хората, които са в нея, много трудно нарушават собственото си спокойствие заради случващото се в обществото ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase