Общ преглед

Близо 3000 души се събраха в НДК, за да стискат палци на любимците си на годишните музикални награди на телевизия Планета. На фаталното 13-о издание певците се постараха да направят шоу, някои успяха, други - не.

Сълзи, радост, завист, разочарование и на места лицемерие белязаха церемонията, на която отново триумфираха Преслава и Галена.

Преслава спечели най-оспорваната категория - за Певица на година, и за шести път остави конкуренцията да диша прахта й. А тази година имаше голям хъс за тази статуетка.

За нея капо останаха за поредна година Джена и Анелия, които бяха единствените певици с организирани агитки в залата. Независимо от подкрепата и работата през годината, те трябваше да се задоволят с други призове.

Преслава сипа "водка с утеха" на Джена с наградите за Песен на годината с "Моли се да не почна", за Посланик на българската музика зад граница и за най-гледан клип в YouTube.

За Анелия пък останаха статуетките за Най-добър албум за "Феноменална" и за Най-оригинално сценично присъствие. Тя оправда наградите с нестандартно шоу с горящ креват, а по-късно към нея се присъедини и Миро.

Иначе концертът започна с Ивана, която неизменно бе номер едно преди ерата "Преслава". През последните години тя не издържа на конкуренцията и не извади хитове, но пък припомни добрите стари години. Тя получи награда за благотворителната си дейност от репортера на "Господари на ефира" и Dnes.bg "Густо ми е Велков".

Блед опит за доближаване до Мадона направи Ваня, но макар и само с хореографията, не се получи сполучливо.

Галена пък се появи на сцената за първите си награди с диамантена маска, която напълно закриваше лицето й. Оригиналната визия всъщност не е нещо ново, а абсолютно копие на сръбската звезда Елена Карлеуша от преди две години. Но пък закъснението не е чак толкова голямо...

В сянката остана и Десислава, която представи на феновете нова песен, а визията й бе пълна катастрофа. За нейна радост в залата нямаше модна полиция, която да я арестува за избора й на боди.

И като говорим за модни катастрофи, няма как да пропуснем Теди Александрова. В опита си да изглежда семпло и секси тя бе избрала впити дънкови гащета. Прекалено впити, както се убедиха на първите редове. И ако на екран е изглеждало добре, то зрителите отпред не бяха длъжни да се запознават с нейната анатомия.

Андреа отново направи интересно представяне, но си тръгна с празни ръце - без нито една значима статуетка. Но пък обеща да работи още по-усърдно, с две думи - продължава напред.

Сбъдна се и желанието на Цветелина Янева, която преди дни си пожела да не получава награди, и си тръгна от залата с "любовта на публиката".

Докато Валери Божинов впечатляваше с изказ в студиото на Шампионска лига, неговата съпруга Николета събра повече овации от повечето фолкпевици. Плеймейтката връчи награда на Илиян и Сиана, като в речта й нелеп бе единствено опита да направи реклама на тв предаването си.

Тя не дочака обаче да види от първия ред своята медийна опозиция - Алисия, която пък за първи път се докосна до концертите на "Пайнер". Алисия и Коцето вдигнаха на крака залата с дуета си "Не си ти". Малко на плейбек, ама накого му пука...

Може би най-радостният на церемонията беше Фики, който грабна наградата за дебют и за Певец на годината. Той бе видимо развълнуван, а успехите му разплакаха баща му Тони Стораро, който бе заедно със съпругата си и Софи Маринова. През последните седмици излязоха информации, че Софи е абортирала от Стораро, но видимо няма истина. Неговата съпруга и Софка пък през цялото време обсъждаха изявите на певците в отлично настроение.

Финалът на 4-часовата церемония бе за Галена, която си тръгна с последната статуетка - Идол на годината. Вече без маска, Галена се раздаде на сцената. По време на изпълнението на "Хавана Тропикана" с DJ Живко Микс до нея застана танцьорът Алфредо Торес, като двамата доказаха, че знаят "как да са мятат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар