Снимка: БГНЕС

Няколко служители на кметството в Търгу Жиу в Югозападна Румъния не се явиха на работа или си взеха отпуск, след като кметът обяви, че ще направи тестове, за да открие онези, които идват пияни на работа, или пият в работно време.

Кметството има над 600 служители и всеки един от тях може да бъде подложен на тест с дрегер, ако има подозрения, че е употребил алкохол.

"Никога няма да използваме това устройство за всички служители, но ако имаме определени подозрения, знаем точно какво да направим чрез установения регламент. Устройството е одобрено", коментира пред Диджи24 кметът Марчел Романеску.

В анкета за Диджи24 местните хора изразяват мнение, че тестването е добре дошло и че така държавните служители ще бъдат по-дисциплинирани. Някои от запитаните споделят, че са виждали хора от кметството да пият с приятели и да ходят на работа пияни.

Акцията идва на фона на това, че на 13 февруари секретарят на кметството на Търгу Жиу беше хванат зад волана с 0,51 алкохол в кръвта. (БТА, Мартина Ганчева)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase