Снимка: БГНЕС

Президентът на Република Сръбска (ентитет в рамките на Босна и Херцеговина – бел.ред.) Милорад Додик заяви, че вярва в независимостта в РС и това ще се случи един ден. И че в някаква перспектива той може да бъде отговорен за това, съобщи "Сараево таймс".

"Когато Доналд Тръмп спечели в Америка, имах намерение да обявя независимостта на Република Сръбска. Тогава някои около мен се уплашиха и аз не го направих. Трябва да кажа, че днес съжалявам, че не го направих. Но ако Тръмп спечели отново, мисля, че няма да се поколебая", заяви Додик.

Що се отнася до американските санкции срещу него и семейството му, шовинистът заяви, че вече не е безсилен и че няма право да жертва интересите на РС в името на своето удобство.

Той допълни, че се гордее със семейството си, като добави, че те са много съзнателни и отговорни хора и че се борят в живота, а това притеснява американците.

Президентът на РС допълни, че е легитимно избран и че има право да избира как да води политика.

"Ключовият въпрос около мен вече не е престъпността, сега всичко се свежда до реториката, това ги притеснява и е пагубно за тях", посочи Додик.

Говорейки за отношенията между Сърбия и БиХ, Додик заяви, че за Сърбия е от значение председателството на БиХ, а не една трета от това председателство, която се състои от Денис Бечирович, който, както той заяви, "е квазиисторик и мрази всичко сръбско, говори лъжи, но няма потенциал да направи нещо“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase