Ангажирам се като премиер с всички министри да покажем още веднъж и пред себе си и пред света, че можем още повече и още по-добре, заяви мандатоносителят Зоран Заев в експозето си пред депутатите в парламента на Северна Македония, предаде МИА.

Това е малко правителство, което ще ръководя и в което членуват мотивирани и посветени личности, които ще работят за осъществяване на поставените цели в стратегически интерес на държавата, заяви Заев.

Както той отбеляза, държавата и целият свят се намират в ситуация, която застрашава всички сегменти на живота. С избора на това правителство завършваме системата, която ще работи за справяне с последиците от корона кризата, добави Заев.

На тези избори имахме историческа възможност с Беса да формираме коалицията Можем. Днес тази програма е съгласувана и допълнена с нашите коалиционни партньори от Демократичния съюз за интеграция и Демократичната партия на албанците и е превърната в програма за работата на правителството в периода 2021-2024 г.

Необходима е нова енергия за осъществяване на икономически растеж, модерно образованиие и спрвяне с пандемията, каза още Заев в своето експозе.

Той изтъкна, че новото правителство е посветено на договора от Преспа и договора с България. Ще продължим отдадено да работим за добросъседските отношения. Ще продължим с Охридския рамков договор, който е оснава за междуетническо съжителство, посочи Заев.

Пред нас е период, в който като държава ще получим много повече отколкото ще дадем. Задължаваме се в следващите четири години да отворим 80 процента от преговорните глави, каза Заев за очакваните преговори за членство в ЕС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase