Снимка: БГНЕС

Най-голямото ни предимство е силната ни здравна инфраструктура и това, че започнахме рано битката с болестта, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на видеоконферентна връзка към окръжните председатели на управляващата Партия на справедливостта и развитието, посветено на въпроса за борбата с коронавируса, предаде Анадолската агенция.

Той заяви, че структурите на ПСР и симпатизантите на партията трябва да дават пример за спазването на мерките за борба с коронавируса.

Още по темата
Ердоган повтори призива си към нацията хората да стоят по домовете си и да спазват социална дистанция в рамките на мерките срещу коронавируса. Ако гражданите спазват доброволна карантина, няма да има нужда от допълнителни мерки, посочи Ердоган, цитиран от БТА.

Нашата цел е да осигурим преодоляване на този труден период в най-кратък срок и с най-малко загуби, посочи турският президент.

Той припомни, че бяха въведени ограничения на междуградския транспорт, и добави, че ако се наложи, може да се приложат подобни мерки и за вътрешноградския транспорт.

Решени сме да продължим производството и износа, подчерта Ердоган.

Той призова всички структури на партията да се включат в обявената от държавата кампания под наслов "Сами сме си достатъчни, Турция", предприета в помощ на най-засегнатите от мерките срещу коронавируса и хората с ниски доходи. Ердоган посочи, че парите, събрани чрез кампанията, ще се разпределят и предоставят на нуждаещите се с посредничеството на фондовете за социално подпомагане и солидарност.

Кампанията беше стартирана лично от Ердоган, който дари седем свои заплати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase