Снимка: архив, Reuters

В Гърция от днес пътната полиция въведе повишени мерки по контрол на трафика. На входните и изходните артерии на градовете поставиха екипи, които контролират движението на леки и товарни автомобили, съобщи БНР.

Видимо още от днес трафикът е засилен във връзка с предстоящия църковен празник Голяма Богородица. От утре пък влиза в сила забраната за движение на товарни автомобили по централната пътна артерия, за да се облекчи трафикът на леки коли.

Полицейски екипи патрулират денонощно почти през 20 километра. Извършват се масови проверки на водачите, както и се налагат високи глоби за нарушения. Свалят и номерата на автомобилите, както с гръцка, така и с чуждестранна регистрация при регистрирани нарушения. Проверките и за употреба на алкохол са много чести, като глобата надхвърля 1 000 евро.

При нарушения глобите ще се плащат едва във вторник следващата седмица, което принуждава провинилите си водачи, особено чужденците, да останат в Гърция до края на празничните дни.

От утре в Гърция започват четири почивни  дни във връзка с църковен празник Голяма Богородица.

Пристанищата, жп гарите и летищата са изключително натоварени. Засилена е охраната на църкви и манастири, както и на всички обществени места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase