Снимка: Reuters

Тридневна обща стачка започна днес в Гърция в знак на протест срещу новите мерки за икономии, предложени за гласуване в парламента, съобщиха световните агенции.

Синдикатите обявиха за днес 48-часова стачка в допълнение към обявената преди това стачка в неделя. Държавни и редица частни служби, включително службите за събиране на боклука, общественият транспорт, общинските служби и телевизии, не работят, информира Асошиейтед прес.

Фериботите от и до гръцките острови няма да работят до вторник сутринта. Към стачните действия се присъединиха лекари, зъболекари, журналисти и адвокати.

Депутатите обсъждат промени в пенсионната система, предложени от лявото гръцко правителство, съгласно задълженията на Гърция към кредиторите. Проектозаконът ще бъде гласуван късно в неделя.

Около 500 български туристи са блокирани на Санторини заради стачката на фериботите, като пет родни турооператори имат групи там, съобщи bTV.

"Групата, с която аз пътувам, запази спокойствие", посочи тя и допълни, че поне част от нашите сънародници са били настанени в хотел, управляван от българка.

Туристите ще останат там на 7, 8 и 9 май, като първата възможност за отплаване е на 10 май от 6:00 сутринта.

По думите на Тодорова, има и групи с провалена програма. Възможно е те да заведат дела срещу фериботната компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase