Снимка: Reuters

До утре е възможно Гърция да постигне споразумение с кредиторите по мерките за икономии и реформи, така че в замяна страната да получи 12 милиарда евро от международния спасителен план, съобщават гръцките медии, цитирани от БТА.

Правителственият съвет за икономическа политика е преценил, че са налице всички обстоятелства, за да може това да се случи и кредиторите да деблокират очакваните средства, 10 милиарда от които трябва да бъдат отделени за рекапитализация на гръцките банки.

Очаква се в неделя Европейската работна група да проведе телеконферентна връзка, на която да бъде дадена зелена светлина за превеждането на транш от дванайсет милиарда евро.

Международните кредитори поставиха доста тежки изисквания към управляващите в Гърция, които трябваше да приемат пакет от сериозни реформи в замяна на отпускането на парите.

Кабинетът на премиера Алексис Ципрас се ангажира с исканите от кредиторите реформи. Приоритет се дава на реформите в държавното управление, здравеопазването, образованието и на мерките за борба с корупцията, на проблема с лошите банкови кредити, а също и на данъчните и пенсионни промени, срещу които вчера стакучаваха хиляди гърци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase