Общ преглед

Около 25 000 души излязоха тази вечер на демонстрация в гръцката столица Атина с призив да се отговори с "не" на референдума в неделя. Само на километър по-нататък има друга демонстрация на 20 000 гърци, призоваващи да се гласува с "да", съобщи Франс прес, като се позова на полицейски източник.

На площад "Синтагма" пред парламента, събралите се са против строгите мерки, предлагани от кредиторите ЕС и МВФ. Те развяват плакати "Нито крачка назад" и "Не на шантажа".

На по-малко от километър от това място, при стадиона, на който са се провели първите модерни Олимпийски игри през 1896 г., другите демонстранти скандират проевропейски лозунги, развяват гръцки знамена и плакати, на които с големи букви пише "да".

На трибуната на площад "Синтагма" излязоха да говорят представители на испанската и германската левица, към които се присъедини и гръцкият премиер Алексис Ципрас.

В началото на демонстрацията малка група младежи започна да хвърля камъни, а полицията отговори с шокови гранати и арестува един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар