Снимка: БТА

Денят преди да стане ясно, че Ани е била убита, майка й обикаляла българските магазини в Атина и издирвала изчезналата си дъщеря, съобщава bTV.

Българска магазинерка разказва, че жената чула, че се говори на български. Влязла и попитала дали са виждали Ани.

Още по темата

По думите й дъщеря й си играла пред квартирата с топка, но я откраднали.

Жената показала и снимка от мобилния си телефон. Никой от квартала не познал детето. Българката обаче я посъветвала веднага да отиде в полицията, да помоли за помощ и българския вестник, който да отпечата снимката на изчезналото момиченце.

"Не беше тревожна майка. Изглеждаше все едно нищо не се е случило", разказва магазинерката, която си помислила си, че майката лъже.

"Една тревожна майка няма да си сложи цвете в главата, нито ще отиде в скъп магазин да си купува дрехи", допълва тя. Жената дори си помислила, че майката е продала детето, взела е пари и се чуди как да излезе от Гърция. "Едно 4-годишно дете не може да се открадне", категорична е още българката.

Бащата на момиченцето, за разлика от майката, е добре познат на хората в квартала. Част от тях признават, че извършеното убийство от тях не ги учудва.

"Доколкото знам, това момче е сводник", разказва мъж на улицата, в квартала, където живяла Ани и родителите й.

Друга българка в квартала твърди, че познава бащата лично. Преди 4 дни последно го видяла – бил надрусан и друг мъж му помагал да се прибере. Българката описва бащата на Ани като много агресивен. Хора дори избягвали улицата, за да не го срещат.

Хората в Атина са шокирани от зверското убийство. Отношението към българите се променило след инцидента.

"Вие българите сте такива, как можете да постъпите с едно дете така", казвали гърци в магазина на българката.

Бащата на Ани вчера беше отведен в затвора на остров Корфу. 27-годишният българин ще бъде настанен в единична килия, за да не го убият другите затворници. За подобно нещо намекна дори отговорният министър на вътрешните работи, който определи убийството като крайно нечовешко деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase