Снимка: архив, Reuters

Засилен е трафикът по пътищата на Гърция от днес. Влезе в сила забраната за движение на товарни автомобили. Полицейско присъствие има по всички направления.

Към граничните пунктове с България са разположени много патрули, предаде БНР. Проверяват се водачите и техническата изправност на автомобилите. Проверките за употреба на алкохол и неспазване на правилника за движение са и през нощта, предупредиха от дирекцията на полицията. С радари и хеликоптери се следи скоростта на движение на автомобилите.

Най-масови са проверките на входно-изходните артерии на градовете. За груби нарушения се налагат жестоки глоби, свалят се номерата на колите.

От днес е въведена засилена охрана на местата, където се събират много хора. Охраняват се летища, пристанища, гари. Под специална охрана са всички църкви.

Средната цена на безоловния бензин в Атина е 1,65 евро, в Солун 1,60 евро, но в Александруполис достига 1,75 евро за литър. Традиционно на островите цената е по-висока в рамките на 10 евроцента.

Всички магазини в Гърция ще работят с удължено работно време до събота вечерта. На Велики петък ще отворят по обяд след края на литургията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase