Андонис Самарас. Снимка: Reuters

Гърция остави зад себе си най-лошото. Това заявява премиерът Андонис Самарас в интервю за агенция Ройтерс и добавя, че неговото правителство обсъжда вече пускането на облигации в близките три месеца, съобщават гръцките медии.

Още по темата

Гърция се завърна, посочва Самарас. Той изтъква, че преди две години страната му е била в центъра на икономическа нестабилност в района. Бяхме една нестабилна страна в един относително стабилен район, сега ситуацията е съвсем различна - Гърция се е стабилизирала както политически, така и икономически и има растяща нестабилност около нея, отбелязва гръцкият премиер.

Самарас се спира и на завръщането на Гърция на пазарите, като подчертава, че времевият момент ще зависи от условията на пазарите. Не изключваме вероятността да излезем на пазарите много по-рано, може би през първата половина на 2014 г., допълва той.

Според Ройтерс Самарас вижда първите признаци на растеж и говори за рестартиране на компаниите, създаващи работни места за младите хора.

Стигнахме до дъното и сега се намираме във възход, който е в самото начало, най-значимите думи сега са стабилност и растеж, не бива да се изпуска тази посока, напред и докрай, няма да вървя на зиг-заг, казва още гръцкият премиер.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase