Снимка: архив, Булфото

Много българи ще посрещнат Нова година в Охрид, съобщава пресата в Македония. Те ще са най-многобройните гости за празника в града, пише вестник "Вечер" под заглавие "Българите за Нова година ще играят на "Македонско девойче".

Над 70% от хотелите по брега на Охридското езеро за Нова година вече са продадени, казва Дончо Таневски, председател на хотелската асоциация на Македония.

Най-много ще са гостите от България, но ще има и от Гърция, Сърбия, Албания, Косово и Черна гора.

"Българи в Охрид, охридчани в България“ - това пък гласи заглавието на "Утрински весник". Много хора от Охрид се готвят да посрещнат Нова година в съседните на Македония страни. За повечето от тях България е топ дестинация.

Тези, които ще обединят посрещането на новата година със зимната ваканция, избират най-вече Сандански, както и Банско, Пампорово и Боровец.

В Охрид пък се очакват гости от чужбина, като най-многобройни ще са тези от България, казва Тошо Чочороски, мениджър на хотел. Неговият колега Анатас Николоски потвърждава, че гостите от България ще са най-многобройни. От неговия хотел готвят изненада – при добро време ще организират закуска на плажа за гостите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase