Снимка: Форум филм

Филмът "Rogue One: История от Междузвездни войни" запазва челната си позиция в бокс-офис класацията на Северна Америка след втория си уикенд на екран, предаде Ройтерс.

Според предварителните данни само в навечерието на Коледа лентата е реализирала около 15 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада.

Наблюдателите очакват след края на дългия празничен период общите печалби на "Rogue One: История от Междузвездни войни" да достигнат 105 милиона долара в домашния бокс-офис.

С тях приходите от излизането на екран на лентата на 15 декември ще надхвърлят 300 милиона долара в Северна Америка, пише БТА.

След оповестяването на окончателните данни, които ще бъдат изнесени днес, се очаква второто място в бокс-офиса да заеме анимацията "Ела, изпей!".

Според прогнозите на наблюдателите следващите три позиции в класацията на Северна Америка ще бъдат заети от филмите "Пасажери" с Дженифър Лорънс и Крис Прат, "Assassin's Creed" с Майкъл Фасбендер и "Защо точно той?" с Джеймс Франко и Брайън Кранстън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase