Снимка: НФЦ

"Каръци" на режисьора Ивайло Христов ще се бори в надпреварата за 89-ите награди “Оскар” за чуждоезичен филм на Американската филмова академия, съобщава НФЦ.

Историята ни среща с Елена, Коко, Пацо и Гошо, които са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица и с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града, раждайки нови любови, разочарования и сложни отношения.

Главните роли са поверени на Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин и Пламен Димов.

Филмът вече спечели доста награди, сред коитоГолямата награда Златна роза 2015 г., наградата за най-добра женска роля (Елена Телбис), наградата на гилдия Критика към СБФД, наградата на публиката, наградата на акредитираните журналисти, наградата на критиката.

Освен у нас, продукцията си извоюва Гран при за най-добър филм в Москва, Награда на руските кинокритици, Награда на федерацията на руските киноклубове.

На 20-ия Международен София Филм Фест "Каръци" взе и отличието на гилдията на българските кинокритици за
балкански филм.

Ивайло Христов работи интензивно като режисьор и актьор в театъра и киното. Носител е на многобройни български и международни награди. Професор е по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Сърежисьор е на „Емигранти“ (2003), сценарист и режисьор на "Приятелите ме наричат Чичо" (2006) и "Стъпки в пясъка" (2010).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase