Три години след Meds, Placebo са готови с чисто нов материал за шестия си пореден студиен албум Battle for the Sun.

Интересното в него е, че Браян Молко (Brian Molko) и компания за първи път използват нови инструменти в песните си, като тромпет и саксофон.

Според бандата, решението да включат нови звуци и да променят звука си е повлияна оснoвно от PJ Harvey и My Bloody Valentine.

Тавата е и първият запис с новия барабанист на групата Steve Forrest, който се присъедини на мястото на Steven Hewitt малко след излизането на предишния им албум - Meds, който групата представи и у нас.

Самия албум фронтменът Молко коментира по следния странен начин: "Ние направихме албум за това да избереш живота, за това да избереш да живееш, за това да излезеш от мрака на светло.

Не е нужно задължително да обръщаш гръб на мрака, защото е част от самите нас. По скоро албумът е за това да останеш откъм слънчевата страна и да си позитивен."

Албумът съдържа тринайсет песни, като има четири различни издания, всяко - със собствени бонус парчета.

Първият официален сингъл от албума е парчето For What It's Worth като през март Placebo пуснаха екслузивно и неофициално парчето Battle for the Sun по BBC.

Видеото към For What It's Worth, което се върти от известно време по музикалните телевизии и интернет, можеш да гледаш тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase