Снимка: Istock

Продукти:

  • ½ чаша масло
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 чаши нарязан лук
  • 5 чаши телешки бульон
  • 2 супени лъжици шери
  • 1 чаена лъжица сушена мащерка
  • 1 щипка сол
  • 4 филийки френска багета или франзела
  • 4 резена сирене проволоне
  • ¼ чаша настърган пармезан

Приготвяне:

  • Разтопете маслото на среден огън в тенджера.
  • Към него добавете нарязания лук и разбърквайте, докато стане полупрозрачен и омекне.
  • Не допускайте лукът да покафенее.
  • Добавете телешкия бульон, шерито, мащерката. Овкусете с малко сол и черен пипер на вкус.
  • Разбъркайте добре и оставете да къкри 30 минути, като намалите котлона.
  • Междувременно загрейте фурната на 200 градуса.
  • Прехвърлете супата от тенджерата в 4 огнеупорни купички, подходящи за фурна.
  • Във всяка купичка сложете по една филия от багетата/франзелата.
  • Поставете по едно голямо парче сирене проволоне върху всяка филийка. Поръсете с пармезан.
  • Печете във фурната за 10 минути или докато сирената и филийките се запекат добре.
  • Сервирайте супата веднага, докато е гореща.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase