Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 пакета тесто за пай, готово
  • 1/3 чаша захар
  • 1/3 чаша кафява захар
  • ¼ чаша брашно
  • 1 чаена лъжица канела
  • ¼ чаена лъжица джинджифил на прах
  • ¼ чаена лъжица индийско орехче
  • 6-7 чаши фино нарязани ябълки без кората
  • 1 супена лъжица лимонов сок
  • 1 супена лъжица масло, разтопено
  • 1 голямо яйце

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Върху набрашнена повърхност разточете тестото за пая. Разделете на две. Едната половина прехвърлете в намазнена тава за печене. Сложете в хладилник да се охлади за 1 час. Другата половина отделете.

Междувременно в купа смесете двата вида захар, брашното и подправките, разбъркайте. Добавете вътре ябълките и лимоновия сок. Оваляйте добре, за да полепне добре по ябълките. Добавете върху едната половина от тестото, която сте разточили и поставили върху намазнена тава за печене. Покрийте тестото с разтопеното масло и ябълките.

Разбийте яйцето. След като сте поставили пълнежа върху долния пласт тесто, покрийте с втория пласт тесто, намажете с разбитото яйце. По желание може да поръсите с още малко захари канела за златиста коричка.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за 60-70 минути или до златисто. Охладете върху решетка, преди да нарежете пая и да сервирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase