Снимка: Istockphoto

 Романтичните взаимоотношения са най-предизвикателните и най-търсените в живота. Да намериш някого, с когото искаш да споделиш живота си, е нещо красиво. Влюбването е вълшебно чувство.

 
Всъщност влюбването има реални ползи за здравето и оказва влияние върху телата и умовете ни. Около 87% от американците вярват в истинската любов, което е обещаващо!
 
Но противно на общоприетото схващане, любовта не е всичко, от което се нуждаете. Взаимоотношенията изискват много повече от любов, за да ги поддържат, а любовта сама по себе си няма да задържи двойката заедно.
 
Успешните връзки изискват много работа, за да задържат щастието. И ако мислите, че само с едно „Обичам те“ ще имате сигурна и здрава връзка – грешите. Има 7 неща, по-важни от любовта, които трябва да изградите, за да се радвате на успеше съюз с любимия човек:
 
Доверие
 
Една от най-важните части на една връзка е пълното доверие един на друг. Когато вярвате на някого, вие можете да си позволите да бъдете себе си, да бъдете уязвими, да бъдете истински. Истинското сближаване и усещане за сигурност не може да се постигне без доверие.
 
Ако сте в началото на връзка и доверието не е пълно, дайте му време да порасне. Но ако сте в дългосрочна връзка и все още нямате доверие на партньора си, това не е добър знак.
 
Уязвимост
 
Уязвимостта също е много важна в една връзка и създава красиви моменти с правилния партньор.
 
Да се ​​отвориш към партньора си без страх от осъждане е невероятно. Позволявайки на партньора си да види вашата уязвимост, вие му давате шанс да ви опознае по-добре, което може да укрепи връзката ви.
 
Ако криете ревностно уязвимостта си, връзката ви ще пострада. Партньорът ви може да почувства, че не му вярвате достатъчно, за да го допуснете. Може да се почувства изолиран и наранен.
 
Комуникация
 
Комуникация, комуникация, комуникация. Това е сред основните  аспекти на една връзка, но толкова много двойки се борят с нея. Има много неща в една връзка, които можете да решите с ефективна комуникация. Правилната комуникация ви позволява да идентифицирате проблемите и да намерите решения.
 
Останалите неща, които са по-важни от любовта в една връзка - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase