Снимка: Istock

Продукти:

  • 2 големи зелено-жълти ябълки, нарязани на полумесеци
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 чаена лъжица канела
  • ½ чаена лъжица сол
  • 1 и ½ чаши прясно мляко
  • 6 големи яйца
  • 2 чаени лъжици ванилия
  • 1 и ½ чаши брашно
  • ¼ чаша захар
  • ½ чаша масло, разтопено
  • ¼ чаша пудра захар

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. В плитка тава за печене смесете нарязаните ябълки с канелата и ¼ чаена лъжица от солта. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят добре ябълките. Подредете ги така, че да се разстелят равномерно в тавата. Печете за 15-20 минути, като разбъркате след първите 10 минути, за да се запекат от всички страни.

В блендер смесете млякото, яйцата, ванилията и оставащата сол. Пасирайте до получаване на гладка смес. В купа разбъркайте брашното със захарта. Добавете сухата смес на части в блендера, за да се смеси добре с другите продукти и да не останат бучки.

Залейте ябълките с получената смес, която е леко течна, но това не трябва да ви притеснява. Това е консистенцията, която трябва да получите. Печете в загрята фурна за 20 минути или до златиста коричка. Поръсете с пудра захар, преди да сервирате.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase