Снимка: Istockphoto

Въпреки че знаем, че трябва да нанасяме слънцезащитен крем, за да се предпазим от вредните UV лъчи, това често бива забравено. За съжаление, резултатът е слънчево изгаряне, което често води до белене на кожата. 

Няма нищо забавно в беленото на кожа след изгаряне. Тялото ви боли, изглеждате сякаш имате люспи по себе си и не може да направите нищо друго, освен да изчакате. Трима експерти разкриват защо кожата ни се бели, как да я третиранме, дали е добре да премахнем мъртвата кожа и кога трябва да отидем на дерматолог. 

Защо кожата се бели след изгаряне?

Слънчевото изгаряне се случва, когато кожата ви е изложена на твърде много слънчева светлина и е наранена от UV лъчите. Често след слънчевото изгаряне може да забележите известно лющене на епидермиса, за да може новата кожа да излезе на повърхността. 

Според дерматолога д-р Денди Енгелман, пилингът на кожата ще започне приблизително три дни след първоначалното изгаряне. Естетикът Кандис Миеле допълва, че кожата започва да се ексфолира, за да се отърве от всички изгорени и увредени клетки. След като този процес започне, той обикновено би трябвало да приключи в рамките на една седмица. 

Как да третирате пилинга?

"Лющещата се кожа е увредена и се опитва да се възстанови, така че е важно да се тренира внимателно", казва дерматологът Елиз Лав пред InStyle. 

Миеле препоръчва първо да си вземете хладен душ, тъй като горещата вода може допълнително да увреди кожната бариера. Освен това тя подчертава важността да поддържата кожата си хидратирана отвътре навън, така че освен да увеличите приема на вода, не забравяйте да използвате хидратиращи продукти за грижа за кожата, за да третирате засегнатата област. 
Още за това какво да правим, когато кожата ни се бели - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase