Снимка: Pexels

 Коледа не е просто Рождество Христово, това е празник, изтъкан от много мили и очаквани коледни традиции. И не говорим само за подаръците! Самото коледно настроение идва от толкова много и различни фактори, които дори сами можете да подсигурите. Искате да ви е коледно, ами да започваме с подготовката. Ето как може да докарате празничното настроение веднага!

1. Пазарувайте украса за коледната елха

Едно от най-приятните неща около тези празници, е украсата. Бляскава, цветна, разнообразна, тя е сред първите предвестници на коледните празници. Дори да имате достатъчно играчки и гирлянди, нещо повече никога не пречи. А пазаруването за играчките на елхата винаги е удоволствие.

2. Украсете дома си

След като сте напълнили кутиите, можете да започвате със самото украсяване. В момента, в който къщата ви „светне коледно“, вие и семейството ви вече ще почувствате празника.

3. Бройте дните до празника на коледен календар

Помните ли как като по-малки получавахте коледен календар от вашите родители? Обикновено той съдържаше и малки шоколадчета, които да хапвате на всеки отворен ден! Тази чудесна традиция можете да продължите и днес и да подарите такива календари и на вашите хлапета.

4. Направете домашни коледни сладки и напитки

Някои сладки са по-вкусни, след като престоят. И сред тях са и част от коледните сладки! Разгледайте рецепти из интернет или отворете тефтера на майка си и баба си и започнете подготовката още сега. Типичните коледни пуншове и шоколадови изкушения може да почакат до наближаване на празника.
 
Останалите традиции да внесем празнично настроение - четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase