Снимка: istock

Продукти:

За тестото:
60 г какао
4-5 супени лъжици вряща вода
175 г масло, размекнато
175 г захар
120 г брашно с набухвател
1 чаена лъжица бакпулвер
3 яйца
За глазурата:
100 г черен шоколад, разтопен
60 г масло, размекнато
250 г пудра захар
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форми за мъфини с мазнина. Поръсете с брашно. По желание постелете с кошнички. Пресейте какаото в голяма купа. Добавете врящата вода и разбъркайте до получаване на шоколадов сироп. Добавете вода, ако се налага. Добавете размекнатото масло, захарта, брашното, бакпулвера и яйцата едно по едно. Разбийте с миксер до гладка смес. Разпределете тестото в кошничките, като внимавате да пълните само ¾ всяка една от формите. Печете за 10 минути или докато тестото се надигне над формите. Извадете къпкейковете от фурната и оставете да изстинат върху решетка.

За маслената глазура:
 
Смесете разтопения на водна баня шоколад с маслото в голяма купа. Добавете пудра захарта и разбийте с миксер до гладка смес. Напълнете сместа в пош. Украсете всеки къпкейк с глазурата, след като сте се уверили, че са добре изстинали, за да не разтопят крема.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase