Снимка: Istockphoto

Обичате ли да си поспивате или ставате по-рано?  Всеки човек има индивидуален режим на живот и сън, но ако предпочитате да лягате и ставате късно може да преосмислите този свой навик. Телата ни са създадени така че да произвеждат повече мелатонин, когато се стъмни и да са по-енергизирани на светло. Ето защо е добра идея да се възползвате по-умело от дневната светлина и това не е всичко. Има още куп причини да ставате по-рано:

Подобрени организаторски умения

Вашите ранни сутрешни часове са най-продуктивните часове на деня, защото разполагате с време за себе си без никакви външни разсейващи фактори. Можете да изпълните всяка задача по-бързо, защото сте най-фокусирани и това е идеалното време, за да планирате деня си. 

Развивате по-здравословни навици

Ако започнете да ставате по-рано, ще имате и повече време да си правите здравословна и пълноценна закуска и дори да тренирате. И двете неща са важни, за да се радвате на пълноценно здраве, тонус и достатъчно енергия през деня. 

Избягвате трафика 

Пътуването до офиса е едно от най-досадните и неприятни неща, особено при голям трафик. Ако започнете да ставате по-рано, можете да избегнете трафика като тръгвате малко по-рано за офиса. 
 
Останалите причини да ставате по-рано - четете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase