Снимка: Istock

Обичате ли китайска кухня? Тя е ароматна, включва изобилие от вкусове, което се крие в подправките, които се съчетават. Те са ни добре познати и са тайната на доброто здраве на китайците. Вижте кои освен канела, сечуански пипер, кардамон, карамфил, хинап (китайска фурма), семена от копър и черен пипер, да добавяте по-често към вашето меню.

Джинджифил

Той е една от най-често срещаните подправки в китайската кухня. Обикновено се комбинира с лук, чесън, при приготвянето на супи, сосове, други ястия, и се смята, че стимулира енергията Ци и Ян, спомага за баланса на течностите в тялото, помага ни да бъдем здрави и да неутрализираме вредите на стреса. Също така, китайците го консумират и за да неутрализират вредните ефекти на други съставки в храната. Подправката укрепва имунната система, подпомага дишането и кръвообращението. Има силни противовъзпалителни свойства и намалява риска от рак.

Сусамово семе

Сусамовите семена и особено сусамовите масла са характерен вкус на китайската кухня. Семената и/или маслото могат да се добавят към пържени ястия като пържен ориз, към десерти, месни ястия. Сусамовите семена са богати на желязо, магнезий, калций, цинк. Консумацията им е полезна за здравето на костите, намалява риска от остеопороза. Полезни са при анемия, за подобряване състоянието на кръвоносните съдове, храносмилането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase