Снимка: istock

Продукти:

400 г нахут, отцеден
1 скилидка чесън, пресован
1 супена лъжица зехтин
Сокът от ½ лимон
12 маслини без костилка, нарязани
1 червена чушка, печена и нарязана
2 супени лъжици пресен босилек, ситно нарязан
Сол и черен пипер на вкус
4 филийки хляб
Пресни зелени листа по избор
 
Приготвяне:
 
Поставете отцедения нахут в блендер и пасирайте заедно с чесъна, зехтина, лимоновия сок. Прехвърлете в купа. Добавете маслините, чушката, босилека. Овкусете с подправките. Намажете сместа върху филийките. Може по желание да ги изпечете. Добавете пресните листа и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase