Снимка: Pexels

През есента и зимата липсват свежите шопски салати, както и пролетната зелена салата, но отново е хубаво да включваме зеленчуци в менюто си, за да сме здрави. Може да заложите на зелева салата, ряпа, печени чушки и кисели краставички. Ако обичате киселите краставици, ето какви ползи носят те за здравето, според "What's Good".

Съдържат витамин К
 
Киселите краставички са чудесен източник на витамин К, който често е подценяван. Той е важен за много процеси, които се случват в организма, като съсирването на кръвта и достигане на калция до костите.
 
Имат пробиотични свойства
 
Ферментиралите храни съдържат здравословна бактерия, която подсилва здравето на стомаха и имунната система. Здравословната бактерия е пробиотик, който поддържа баланса на  гастроинтестинална система. Това подпомага храносмилането.
 
Останалите вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase