Снимка: Istock

Продукти:

12 филийки хляб по ваш избор
250 г тънко нарязан кашкавал или сирене по ваш избор
1 чаша прясно мляко
4 големи яйца
1/4 чаша разтопено масло, но не вряло
прясно смлян черен пипер на вкус
1/4 ч.л. пушен червен пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
1/4 ч.л. лук на прах
няколко стръка наситнен магданоз

Приготвяне:

В купа комбинирайте яйцата, млякото, маслото и подправките. Разбъркайте всичко добре. Вземете една филийка хляб и хубаво я потопете в сместа. Сложете я върху дъска за рязане на кухненския плот, добавете ѝ тънки резени кашкавал и/или сирене. След това потопете в яйчената смес друга филийка и я сложете върху първата със сиренето/кашкавала. В добре загрят тиган разтопете малко парче масло и изпържете филийките до златисто. Така ще станат хрупкави отвън, а в средата кашкавалът ще се разтопи.
Същото направете и с останалия хляб.

Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase