Снимка: БГНЕС

Самотен японски милиардер планира да лети до Луната с ракета на Илон Мъск. Единственото, което му липсва е любовта на живота му, която да го придружи на пътуването, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Юсаку Маезава е първият пътник, платил за туристическо пътуване до Луната на SpaceX през 2023 г. Милиардерът туитна линк към сайт, на който жени могат да кандидатстват за негов спътник по време на космическия полет, който ще трае една седмица.

"Сега съм на 44 години", каза Маезава. „Тъй като чувствата на самота и празнота бавно започват да ме обхващат, има едно нещо, за което си мисля: Да продължа да обичам една жена".

В уебсайта е написано, че Маезава ще започне оценяването на кандидатките до края на месеца, а окончателния избор ще бъде взет в края на март. Крайният срок за кандидатстване е 17 януари. 19 000 пъти беше споделен постът в социалната мрежа Twitter, включително и от Мъск.

Процесът на избор и подбор няма да е дискретен. Милиардерът поръча документален филм AbemaTV, наречен „Full Moon Lovers“. По този начин търсенето на половинката на японския милиардер ще бъде заснето.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase