Снимка: Pixabay

 Кивито е един от най-полезните плодове, които трябва да включите в дневното си меню. Той помпа имунитета, бори се с някои заболявания, нискокалоричен е, а и много приятен на вкус. Кивито е чудесен източник на витамините С, К и А, както и на омега-3 мастни киселини и полезни каротиноиди. Ето и защо трябва редовно да хапвате зеления плод, според "Times Of India".

За силен имунитет
Кивито е богато на витамин С, което значи, че се грижи за имунната система. То се бори с микробите, поваля сезонните инфекции и има анти-гъбични свойства. Ако страдате от нисък имунитет, задължително яжте киви редовно.
 
Облекчава астмата
Освен, че е богато на полезния витамин С, то е пълно и с антиоксиданти. Така подобрява функцията на белите дробове. Смята се, че редовният му пример облекчава симптомите на хората, страдащи от астма.
 
Контролира диабета
Екзточиният плод има нисък гликемичен индекс, затова е полезен за хората с диабет. Той съдържа инозитол - ензим, който помага за поддържане нормални стойности на кръвната захар. 
 
За по-добро зрение
Кивито е богато на лутеин и зеаксантин - каротиноиди, които се съдържат в ретината на окото. Така се предотвратява образуването на заболявания на очите, като макулната дегенерация (увреждане на зрението вследствие на възрастта). Плодът се грижи за здравето на очите.
 
Останалите ползи вижте в teenproblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase