Снимка: Reuters

Ще успеем ли да си намерим половинка във Facebook? На този въпрос въпрос ще открием отговора съвсем скоро. Социалната мрежа пусна в 20 страни приложението за запознанства Facebook Dating, което ще свързва потребителите въз основа на техните лайкове, кликове, постове и приятелска мрежа.

Facebook Dating ще бъде първото по рода си толкова мащабно приложение за запознанства и ще има успех. Фокусът му е свързан с намирането на сродна душа. В този аспект има сериозни алгоритми, чрез които мнозина биха могли да се откриват на база общи интереси, заяви д-р Камелия Терзийска, съдружник в мачмейкинг агенция "Идеалната половинка", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов по Bloomberg TV Bulgaria.

Идеята за алгоритъма на любовта е гениална. Повечето млади хора прекарват доста време във Facebook. Т.е. той ще ни улесни да открием това, което сами не можем в обикновен сайт за запознанства, заяви от своя страна писателката Стефана Белковска. И според нея платформата ще се ползва със сериозен успех.

Мачмейкинг агенцията "Идеалната половинка" свързва хората индивидуално, сподели д-р Терзийска. Когато при нас дойде човек, който търси връзка, ние изготвяме въпросници с психолози и започваме активно да търсим профила, който той ни е дал, посочи тя.

Нямам поглед върху агенциите за запознанства, сподели Стефана Белковска. "Предполагам, че имат успех. А традиционните запознанства не са отживелица", допълни още писателката.

Още по темата и целият разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase