Снимка: Facebook

 Алекс е едно 17-годишно момче, което по нищо не се различава от останалите си връстници. Определя се като "повечето" на неговата възраст - чувствителен, с доста буен характер и доста критичен към себе си.

Споделя, че и той като всички има своите тайни, които не би искал да споделя останалите по една единствена причина – как ще реагират.
 
Но събира смелост и застава гордо, за да сподели най-голямата си тайна и да говори откровено за това, че от много малък не чува с лявото си ухо. Факт, който знаят много малко от приятелите и обкръжението му, защото му е неудобно да го коментира... за да не го приемат останалите като различен и да не го съжаляват.
 
Понесъл е много подигравки до момента, както той споделя, от сорта на "глухар", сблъсквал се е с много ситуации във времето, но въпреки това застава зад идеята, че един малък пример може да вдъхнови много. Че едно откровено споделяне на проблем може да вдъхне сила и кураж на други и да ги накара да се чувстват точно толкова специални, колкото са. Защото вярва, че всеки човек е уникален точно такъв, какъвто е.
 
Споделяме вдъхновяващата изповед на Алекс от личния му профил във Facebook, без редакция, защото е добър пример за това, че човек се изгражда тогава, когато превъзмогне страховете си.
 
Можете да прочетете изявлението на Алекс в TeenProblem.net

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase